Presentatietraining voor VO en MBO: Maak presenteren leuk met theatersport!

Wil je dat jouw leerlingen zelfverzekerder worden in het geven van presentaties? Met onze theatersport-gebaseerde presentatietraining wordt presenteren niet alleen minder spannend, maar zelfs leuk en grappig! In deze speelse workshop leren leerlingen hoe ze hun presentatieskills kunnen verbeteren door theatersport.

Tijdens de training gaan leerlingen aan de slag met het spontaan reageren en leren ze om zich niet druk te maken om fouten. Ze ontdekken dat presenteren helemaal niet eng hoeft te zijn en dat je door te improviseren plezier kunt hebben terwijl je spreekt. We oefenen met verschillende technieken die hen helpen om hun verhaal krachtig en overtuigend over te brengen – zonder dat het geforceerd voelt.

Door middel van grappige, interactieve oefeningen leren leerlingen ontspannen te presenteren en krijgen ze tools in handen om hun publiek mee te nemen in hun verhaal. Ze gaan aan de slag met lichaamstaal, stemgebruik en timing, en ontdekken dat zelfs een onverwachte situatie tijdens een presentatie een kans kan zijn om het publiek te verrassen.

Deze training zorgt ervoor dat leerlingen niet alleen beter leren presenteren, maar ook met een positieve mindset voor de groep staan. Of het nu voor een klas is of een groter publiek – door theatersport maken we presenteren leuker en minder spannend.

Praktische informatie:

  • Duur: De workshop duurt 1 tot 2 uur, met een korte pauze om even op adem te komen.
  • Locatie: De workshop vindt plaats op school. We hebben een lokaal nodig met een smartbord of beamer, waar de tafels aan de kant kunnen en de stoelen in een kring worden gezet.

Om reistijd en kosten zo efficiënt mogelijk te maken, geven wij de voorkeur aan het geven van meerdere workshops op één dag.

Help je leerlingen om presenteren leuk te maken en geef ze een onvergetelijke ervaring met onze improvisatie-gebaseerde presentatietraining!