TaalTheater voor ISK (VO/MBO): Versterk de spreekdurf en taalvaardigheid van je leerlingen

Wil je jouw ISK-leerlingen (VO en MBO meer zelfvertrouwen geven in het spreken van Nederlands? Laat ze meedoen met een TaalTheater-workshop! Onze interactieve en creatieve oefeningen helpen leerlingen om hun spreekvaardigheid te verbeteren op een speelse manier. Perfect om spreekdurf op te bouwen en taalbarrières te doorbreken, terwijl ze zich op hun gemak voelen in een veilige en ontspannen omgeving.

TaalTheater draait om spreken zonder angst, fouten durven maken en luisteren naar elkaar. Tijdens de workshop leren leerlingen om spontaan te reageren, zonder bang te zijn om iets verkeerd te doen. Door het spelen van verschillende rollen en situaties werken ze aan hun zelfvertrouwen en leren ze de taal op een praktische, leuke manier toe te passen. De nadruk ligt op positieve samenwerking, waarbij iedereen de ruimte krijgt om te oefenen en te groeien.

Daarnaast is TaalTheater een geweldige manier om leerlingen uit hun comfortzone te laten stappen. Door uitdagende oefeningen ontdekken ze dat fouten maken juist helpt om beter te worden in het spreken van de taal. Ze leren niet alleen beter Nederlands te spreken, maar ook hoe ze samen kunnen werken en elkaar kunnen ondersteunen.

De mentor of begeleider doet ook mee! Dit biedt hen de kans om de leerlingen in actie te zien en de dynamiek van de groep te observeren. Hoe reageren de leerlingen in nieuwe situaties? Wie durft het voortouw te nemen? Deze inzichten zijn waardevol en kunnen later worden gebruikt bij de begeleiding en coaching van de leerlingen.

Praktische informatie:

  • Duur: De workshop duurt 1 tot 2 uur, met een korte pauze om even op adem te komen.
  • Locatie: De workshop vindt plaats op school. We hebben alleen een lokaal nodig waar de tafels aan de kant kunnen en de stoelen in een kring worden gezet.

Om reistijd en kosten zo efficiënt mogelijk te maken, geven wij de voorkeur aan het geven van meerdere workshops op één dag.

Laat je leerlingen hun spreekdurf vergroten en geef ze een onvergetelijke ervaring met TaalTheater!