ImproBattle voor mbo: bouw aan soft skills en teambuilding

Wil jij jouw studenten een leerzame en onvergetelijke ervaring bieden? Met een ImproBattle-workshop bouwen ze op een speelse manier aan belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, communiceren en zelfvertrouwen. Perfect voor groepsvorming, burgerschap en cultuureducatie – én gegarandeerd een superleuke ervaring voor de hele klas!

Improvisatie: leren door te doen

Bij improvisatie draait het om luisteren, fouten durven maken en niet oordelen. Het is een veilige manier om samen te ontdekken, positief samen te werken en flexibel in te spelen op nieuwe situaties. Tijdens de workshop ontwikkelen studenten hun soft skills, zoals presenteren, probleemoplossend denken en samenwerken. Deze vaardigheden zijn essentieel voor hun toekomstige beroep, ongeacht of ze in de zorg, techniek of een andere sector aan de slag gaan.

Directe koppeling naar de beroepspraktijk

Onze workshops maken de link naar de stage- en beroepspraktijk van de studenten. Dit motiveert hen om actief deel te nemen en laat hen zien hoe ze wat ze tijdens de workshop leren, kunnen toepassen in hun toekomstige werk. Ze ontdekken hoe improvisatie hen kan helpen om creatiever en veerkrachtiger te worden in de praktijk.

Teambuilding en groepsdynamiek

Improvisatie is niet alleen leerzaam, maar ook een krachtig middel voor teambuilding. De uitdagende oefeningen brengen studenten uit hun comfortzone en laten hen ervaren hoe belangrijk het is om elkaar te ondersteunen. Hierdoor leren ze elkaar op een nieuwe manier kennen en wordt de groepsdynamiek versterkt.

Ook voor de SLB’er

De SLB’er of mentor doet actief mee tijdens de workshop! Dit biedt niet alleen een leuke ervaring, maar het geeft de SLB’er ook de kans om de klasdynamiek te observeren. Hoe reageren studenten op uitdagingen? Welke rollen nemen ze aan? Deze inzichten zijn waardevol en kunnen later worden gebruikt voor de begeleiding en coaching van de klas.

Praktische informatie

  • Duur: De workshop duurt 1 tot 2 uur, met een korte pauze.
  • Locatie: Gewoon op school! We hebben alleen een lokaal nodig waar de tafels aan de kant kunnen en de stoelen in een cirkel staan.
  • Efficiëntie: Om reistijd en kosten te beperken, plannen we graag meerdere workshops op één dag.

Laat je studenten in beweging komen en geef ze een onvergetelijke ervaring met ImproBattle! Neem contact op om een workshop in te plannen.