TaalTheater voor volwassenen: Speelse improvisatieworkshops om spreekdurf te vergroten

Wil je volwassenen in een taaltraject helpen om hun Nederlands te verbeteren op een speelse en actieve manier? TaalTheater biedt de perfecte oplossing om te werken aan de spreekdurf! Onze workshops helpen deelnemers om hun spreekdurf te vergroten, zodat ze zelfverzekerder worden in het gebruik van de taal. Door middel van creatieve improvisatiewerkvormen durven ze Nederlands te spreken zonder angst voor fouten—want een taal leer je het beste in de praktijk door te doen!

Waarom kiezen voor TaalTheater?

Tijdens de workshops werken deelnemers aan hun luister- en spreekvaardigheid, en ontdekken ze dat fouten maken helemaal niet erg is. We helpen hen om in een veilige, ontspannen omgeving hun taalvaardigheden te oefenen.

De workshop begint met een korte kennismaking. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met leuke, laagdrempelige improvisatie-oefeningen die hun associatievermogen en hun lef om Nederlands te spreken vergroten. Aan het einde van de workshop ontvangen deelnemers een bewijs van deelname voor hun portfolio, waarop ook de competenties staan die ze hebben ontwikkeld.

Deze TaalTheater-workshops zijn gericht op volwassenen die Nederlands leren, vaak via een taaltraject van de gemeente. Denk aan inburgeringstrajecten, taalscholen, bibliotheken en organisaties die projecten aanbieden zoals ‘Taal in de buurt’, ‘Taal en werk’, of ‘Taal en opvoeding’.

Hoe helpt improvisatie bij taalvaardigheden?

Deelnemers aan de TaalTheater-workshop verbeteren hun luister- en spreekvaardigheden in het Nederlands, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen om de taal in dagelijkse situaties te gebruiken. Daarnaast ontwikkelen ze een positieve mindset en leren ze kansen te zien in het leerproces. De workshop bevordert de groepsdynamiek, stimuleert empathie en begrip voor anderen, en zorgt voor een gevoel van samenhorigheid. Tot slot ervaren deelnemers dat leren leuk en creatief kan zijn, waarbij improvisatie hen op een ongedwongen manier helpt om plezier te hebben in het gebruik van de taal.

Praktische informatie

De workshop duurt 1 tot 2 uur, gemiddeld 1,5 uur, en vindt plaats op locatie. Er is een kring met stoelen nodig.

Boek nu een workshop en vergroot de spreekdurf van je cursisten. Neem contact met ons op.