TaalTheater voor docenten – Versterk het taalonderwijs met improvisatie

TaalTheater voor docenten is een inspirerende workshop voor docenten en onderwijzend personeel van Internationale Schakelklassen (ISK’s) en taalscholen die hen laat kennismaken met de kracht van improvisatietheater in de klas. In deze interactieve sessie krijgen docenten handvatten aangereikt om improvisatievormen toe te passen in hun lessen, met als doel het lef en zelfvertrouwen van hun leerlingen te vergroten bij het spreken van de Nederlandse taal, vooral in spannende of onbekende situaties.

Wat biedt deze workshop?

De workshop is volledig gericht op het ervaren en toepassen van improvisatiespellen. Dit zorgt ervoor dat docenten niet alleen de methodieken leren kennen, maar ook zelf ervaren hoe krachtig deze werkvormen kunnen zijn voor taalontwikkeling en zelfvertrouwen bij leerlingen.

Wat leren docenten tijdens deze workshop?

Docenten die deze workshop volgen:

  • Ontdekken improvisatietechnieken die direct toepasbaar zijn in de klas om het spreken in het Nederlands op een speelse manier te stimuleren.
  • Ervaren zelf de kracht van improvisatietheater, door actief deel te nemen aan oefeningen die ze later kunnen gebruiken met hun leerlingen.
  • Maken kennis met de methodiek van ImproBattle TaalTheater, een aanpak die helpt om taalangst te verminderen en leerlingen aan te moedigen om zonder schroom de taal te gebruiken.
  • Hebben een geweldige tijd met collega’s. De workshop biedt niet alleen praktische vaardigheden, maar ook plezier en teamgevoel, wat zorgt voor een verfrissende ervaring.

De voordelen van improvisatie in het taalonderwijs

Door het gebruik van improvisatietheater leren leerlingen op een veilige en speelse manier om de Nederlandse taal te gebruiken, zonder bang te zijn voor fouten. Dit verlaagt de spreekdrempel en stimuleert creatief en spontaan taalgebruik, wat cruciaal is in een leeromgeving waar zelfvertrouwen bij het spreken centraal staat. Voor docenten biedt dit een dynamische en flexibele aanpak die makkelijk te integreren is in het dagelijkse lesprogramma.

Praktische details

De TaalTheater-workshop duurt 2 tot 3 uur en kan op maat worden afgestemd op de behoeften van jouw school of team. De workshop wordt op locatie gegevens.

Wil je je taalonderwijs naar een hoger niveau tillen en je leerlingen zelfverzekerd laten spreken in het Nederlands? Boek dan een workshop en ervaar hoe improvisatie jouw lessen kan verrijken! Neem contact op via bram@improbattle.nl voor meer informatie of om een workshop te boeken.